Home Kikakon  Koirat Kasvatit Pentuja Valokuvia Näyttelytuloksia Linkit Vieraskirja Muistoissa
 


  


  
synt. 15.2.2009
pippuri narttu
  
   
Laku on….ei sitä voi paremminkaan sanoa....prinsessa! Tämä neitokainen on niin suuri persoona että toista samanmoista saa etsiä. Laku ei ole kooltaan suuren suuri, vaan pieni ja pippurinen prinsessa. Lakusta tuli lauman pomo kun Napsi muutti Porvooseen asustelemaan. Laku ei ole kova riitelemään, mutta muu lauma on oppinut väistämään Lakun pientä murinaa. Enempää ei tarvita kun muut tietävät väistyä. Murinaakaan ei tarvita kovin usein vaan pelkkä läsnäolo riittää. Oikeanlaista laumanjohtajan itseluottamusta alkaa olla jo sopivasti.

Lakun luonteeseen kuuluu pieni pidättyneisyys. Kaikkia ihmisiä ei oteta vastaan ihan satasella, vaan ensin pitää yrittää komentaa ja rähjätä; siitähän koirille maksetaan, että toimivat vahtina! Jos vieraat saavatkin hieman kylmäkiskoisen vastaanoton, niin tutut Laku sitä vastoin tervehtii leveästi hymyillen ja sirosti vieressä istuen. Sen silmät sanovat: "Minua saa nyt rapsuttaa......"

Emäntä on Lakulle kaikki kaikessa, ja heti kun vaan pääsee, niin sängystä vallataan tyynypaikka emännän pään vierestä. Harmi vaan että mamman mukaan ei pääse ihan kaikkialle. Kauppa ja työ....ainakin nuo ovat ilmeisesti tosi tylsiä paikkoja, koska sinne kun mamma menee, niin prinsessan pitää yrittää viihdyttää itseään kotosalla. Toisinaan pääsee mukaan kyläilemään - matkalla on kivaa, mutta perillä saattaa ahdistaa jos kyläpaikassa on liikaa (yksikin riittää) koiria. Silloin voi joko nousta mamman syliin tai sitten istahtaa omalle tuolille. Ehkä silloin suuhun putoaa herkku - ja joskus jos se on oikein hyvää, sen voi ehkä myös syödä....

Lakulle on kehittynyt erityistaito jota käytetään sumeilematta hyväksi. Laku nousee takamuksensa varaan istumaan etutassut ylhäällä. Sieltä sitten tarkastellaan maailmaa ja alamaisia pitkin nenänvartta. Tämä kaikki on pitkärunkoiselle koiralle tarpeeksi haastavaa, joten lisätään vaikeusastetta: Laku tekee tuon kaiken sohvan selkänojan päällä joka on metrin korkeudella. Pikku prinsessa on tottunut siihen että tuolla tempulla saa huomiota osakseen. Onhan tuo aikamoinen temppu!
   

 


  
synt. 8.10.2009
sinappi narttu
  
  
Lulu on syntynyt 8.10.2009 Vantaalla. Lulu oli Solakan Hallapentueen ainoa tyttö. Poikien kanssa varttuessa Lulusta kehkeytyi todella viehättävä nuori neiti. Lulu tuli meille 8 viikon ikäisenä. Napsi otti pienen tytön heti vastaan iloisesti ja aloitti pennun hoivaamisen. Lakun piti hetki miettiä, mikä tuollainen pikkusinappi oikein oli, ja miksi sen piti tulla juuri tänne meille. No ei mennyt onneksi kovinkaan kauan, kun Lakusta ja Lulusta tuli hyvät kaverit. Onhan heillä ikäeroa vain 8 kk.

Lulun luonteesta kertoo paljon lausahdus: iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn! Tuo tyttönen on oikea ilopilleri. Häntä heiluu alati eikä hän ole koskaan huonolla tuulella. Nykyisin Lulu on hieman rauhoittunut, mutta varsinkin nuorempana tuo dandi oli täynnä tarmoa ja puuhakkuutta. Lulu on kaiken kaikkiaan lempeä, hyväntahtoinen ja harmiton. Kova puuhailemaan kaikkea ja ennen kaikkea; ei tekisi pahaa kenellekään. Lulu = Karvisen Osku, tosin vain naispuoleisena. Vieraat saavat riehakkaan tervetulo-toivotuksen ja ihan pienimpiä lapsia tervehtiessään Lulu ei aina muista omaa ”suurta” kokoaan. Suukkoja pitää päästä jakelemaan kaikille.
Lulu rakastaa lenkeillä käyntiä ja onkin aina kovaäänisesti lähdössä mukaan. Kun olemme menossa kauppaan tai töihin Lulu ei voi tulla mukaan. Lulu heittäytyy selälleen lattialle, ja siitä sitten tuo rento-regina on kannettava ”omaan pesään”, koska omat jalat hukkuvat kokonaan pois tyttösen alta.

Kesällä Lulun harrastuksiin kuuluu puutarhanhoito yhdessä emännän kanssa. Työnjako on seuraava: Lulu kaivelee erikokoisia kuoppia pihalle ja emäntä sitten miettii mitä mihinkin kuoppaan voisi istutella . Isännälle kuuluu sitten kuoppien täyttö istutuksen jälkeen. Kevät ja syksy on parasta istutusaikaa ja sen tietää myös Lulu, silloin noita istutuskuoppia ilmestyy eniten.

Toivon mukaan Lulu aikanaan seuraa oman äitinsä Miran ja sisarensa Emman jalanjälkiä saaden jälkikasvua, jotka Lulun ihastuttavan luonteen mukaisesti, antavat iloa omistajilleen.

Lululle on kertynyt aikamoinen lempinimivarasto: Lulunen, Lurppanen, Lulu von Lurttenberg, Lurtsi, Lurps, Lullaberg.
   

 

 


  
synt. 24.4.2009
sinappi uros
 
  
Meillehän ei urosta tule! Näin taisin joskus aikanaan vannoa, mutta vannomatta paras.... 
Frezza oikeastaan päätti hurmata minut, keski-ikäisen naisen, ja muutti meille. Kasvattaja Minna varoittelikin että tuo mies hurmaa keski-ikäisiä naisia mutten olisi arvannut että näin todella on.....

Frezza on syntynyt 24.4.2010 Pyhtäällä. Olin ihan itse apuun kutsuttuna synnytyksen virallisena valvojana. Lulun sisar Emma alkoi synnyttää rauhallisena ajankohtana, kasvattaja kun lähti töihin. Näin minut lähellä asujana kutsuttiin hätä-apuun. Synnytys meni oppikirjojen mukaan ja todella nopeasti. Frezza syntyi ensimmäisenä Emman viidestä pennusta. Tuo pentu teki vaikutuksen jo heti syntymästä lähtien. Kävin usein kääntelemässä pentuja ja seurasin heidän kehitystään. 

Frezzalla oli ikää jo 3 kuukautta ennen kuin ajatus uroksen hankkimisesta laumaan kehittyi valmiiksi. Olimme sopineet että haen Frezzan lomamme alussa. Kun menin Minnalle hakemaan tuota pentua, söi Frezza ruokaansa kaikessa rauhassa. Tulin aika hiljaa paikalle, joten koirat eivät hoksanneet minua heti. Yhtäkkiä Frezza huomasi mamman ja alkoi hyppiä minua vasten ja kiljua innosta. Näin tein lopullisen päätöksen siitä että tuo hauveli kuuluu asumaan meille. Tämän kaiken lisäksi kun olin kantamassa pennun varusteita autoon Frezza ”karjui” portin takana: "Mihin sä meet, haluun mukaan, sä lupasit!!!!" 
Näin siis meidän taloon muutti urospentu nimeltään Frezza. 

Frezza on luonteeltaan hyvin kiltti ja seurallinen. Oikea Puuha-Pete kaikissa ”tuunauksissaan”. Pentu oppi pian kuinka pihalle kaivetaan kuoppia, katkotaan pensaita, haetaan pesuhuoneesta saunapuita ja maistetaan lattialistoja. Erittäin puuhakas Frezza on sisarensa Tazzin seurassa. Ovat siis varsinainen puuha-kaksikko. Tarpeen tullen tämä kaksikko lähtee omin lupinensa kyläreissuillekin, jos vaan tulee tilaisuus siihen.

Frezzasta on kehittymässä oikein mallikas nuorukainen, mutta tuskin kovin suurikokoista. Frezzan suuruus tulee esiin varmaankin juurikin keski-ikäisten naisten hurmurina. Pojan mielipaikat kotona on verhon takana, joko nukkumassa, tai muuten vaan piilossa. Mielipuuhiin kuuluu pehmolelujen pölliminen. Aina kun silmä välttää lähtevät pehmolelut lasten jemmoista. Olemme ottaneet tavaksemme tuoda Frezzalle kirppari-kierroksilta tuliaiseksi joku pehmolelu jonka voi ”pölliä” kassinpäältä ”salaa”. Frezza sieppaa tuon lelun ja juoksee kaula pitkänä ympäri pihaa: ottakaa kiinni jos saatte! Näitä samaisia leluja Frezza käy hellimässä aina välillä ja muistaa käyttää ne ulkoilemassa pari kertaa päivässä. Joten tuolla pojalla on aika hellä luonne. 

Frezza on sopeutunut hyvin tähän kahden danditytön laumaan. Poika nauttii tyttöjen seurasta, vaikka muutaman kerran vuodessa joutuukin tyytymään sisarensa Tazzin seuraan Minnan luona. Frezza tuskin tuosta pahastuu, vaikka joutuukin tyttöjen juoksutuoksujen keskeltä puuhailemaan ”raksahommia” Tazzin kanssa. Siskotytön kanssa leikit on oikeita riehuleikkejä kaikkine äänitehosteineen.
   

 

 

Fi Mva

 
synt. 13.12.2005
sinappi narttu
 
Napsi kuuluu oikeastaan meidän laumaamme vaikka ei enää asukkaan meidän osoitteessamme.

Napsi on siis meidän ensimmäinen Dandi. Tämä perheen ensimmäinen terrieri on syntynyt Hauholla, Alvettulassa 13.12.2005.

Napsilla on ihanan leikkisä ja iloinen luonne. Napsin häntä heiluu lähes lakkaamatta, tai sitten se piirtää isoa iloista ympyrää ilmaan! Napsi jakelee suukkoja ja halauksia kaikille ja pitää myös lapsista erikoisen paljon. Palloleikit on paras harrastus ja palloja pitääkin lelukopasta löytyä sekä pieniä että isoja. Kesällä aika kuluu tämän uimamaisterin läträtessä kaiken maailman lammikoissa. Järven rannalta tai meren aalloista tuota pikku dandia ei saa pois kuin pakottamalla.

Napsilla on kaksi pentuetta joissa on ollut yhteensä 7 pentua. Ensimmäisestä pentueesta jäi kotiin oma pieni maskottimme Kikakon Hot And Sweet Pepper eli Laku.

Tällä hetkellä Napsi asuu Porvoossa Kristiinan lenkkiseurana. Muuttoon oli syynsä kun tuo viehättävä ja ihmisille kiltti koira ei halunnut hyväksyä omaan kotilaumaansa ketään muuta narttukoiraa. Aikuisen koiran muuttaminen uuteen kotiin sujui Napsin kohdalla ongelmitta. Tällä hetkellä Napsi viihtyy ja nauttii elämästään perheen ainoana koirana, joten puolin ja toisin olemme onnellisia tästä.