Home Kikakon  Koirat Kasvatit Pentuja Valokuvia Näyttelytuloksia Linkit Vieraskirja Muistoissa
 


   

Olin pieni tyttö kun minulta kysyttiin: Mikä sinusta tulee isona? Vastasin, että minusta tulee koirakennelin hoitaja. Minulla ei ollut vielä silloin edes omaa koiraa. 
Perheeseemme hankittiin aikanaan karkeakarvainen kääpiömäyräkoiraneiti, Mäkirinteen Mini Mette. Asuimme silloin Oulussa ja hauveli tuli luoksemme lentäen Kotkalaisesta kennelistä. Mette oli pieni, kiltti ja hyvätapainen. Metestä ei koskaan kasvanut mitään kaunotarta. Sillä oli pieni kääpiömäyriksen pää mutta vartalo lähinnä normaalikokoista mäyräkoiraa muistuttava. Karva oli sileää lukuun ottamatta parin sentin raitaa keskellä selkää, joka oli karkea. Luonteeltaan se siis kuitenkin oli viehättävä.

Aikanaan sitten omat lapset syntyivät ja varsinkin tyttäreni Anne on kovin eläinrakas. Siinä vaiheessa kun tyttäreni vastaanotti vieraamme nelinkontin haukkuen, päätimme hankkia koiran perheeseen.

   
Lekstrand Susette oli ensimmäinen pitkäkarvainen mäyris joka aloitti myös koiraharrastukseni. Pian sen jälkeen huomasin että haaveeni oli toteutunut. Syntyi Kikakon-kennelin ensimmäinen pentue ja minusta tuli vihdoinkin koirakennelinhoitaja. 

"Kikakon" kennelnimen olen saanut jo vuonna 1992. Kennelissämme on syntynyt kaikkiaan seitsemän pentuetta pitkäkarvaisia mäyräkoiria. Kikakon nimi tulee silloisesta nimestäni joka oli kokonaisuudessaan Kirsi Kaarina Korhonen.

Pitkän tauon ja monien elämänvaiheiden jälkeen asumme Tesjoella ja laumaamme kuuluu myös kunnon ”Kepo” kennelpoikana toimiva aviomieheni Kurre, joka on joutunut tai saanut oppia pikkuhiljaa koiraharrastuksen ilot ja surut.  

Sittemmin myös rotu on vaihtunut. Kasvatan pienimuotoisesti dandiedinmontineterriejä ja ensimmäinen dandie-pentue syntyi vuonna 2009.